Category Archives: Activitate

Conferința pentru familii

În data de 18 noiembrie 2018 la Biserica Baptistă din Bucovăț a avut loc un eveniment deosebit. Conferința pentru familii a reunit tineri, familii tinere si lucratori din mai multe biserici partenere, colaboratoare și sau vecine.

Invitat a fost Pastorul Adrian Totan

 Conferința  a fost binevenită și s-a desfășurat într-o atmosferă de  închinare, învățare și comuniune. Închinare condusă pe rând către de grupurile de la bisericile participante. Învățarea prin  seminariile  prezentate de către pastorul Adrin Totan, care a împletit învățătura biblică si cu experinta personală dar și profesională. Părtășia prin interacțiunea la pauza de cafea sau la masa de prânz.

Pe parcursul conferinței am putut lucra la îmbunătățirea comunicării în familie cât si medita la ajustarea relațiilor cu parinții sau socrii așa cum ne cere Biblia. Prezentările, discutiile, exercițiile practice cât si răspunsul la întrebările puse au relaxat atmosfera într-un mod plăcut.

Multumim organizatorilor dar si surorilor de la bucatarie care ne-au slujit și s-au îngrijit și de masa de prânz. După masa de prânz a fost o sesiune pentru tinerii necăsătoriți în care s-a răspuns la unele provocari  punctuale cu care se confruntă generația tânără înainte de casătorie.

  

Activitate

In data de 12 Ianuarie 2014, ora 17.00, fanafara bisericii va vizita Biserica Efrata din Lugoj. Dumnezeu sa fie cu noi si dea binecuvintare la Lugoj!

 

Grupa de engleza isi va relua activitatea in prima joi dupa data de 12 Ianuarie la orele cunoscute. Va asteptam.

 

Adunarea Generala a Bisericii Baptiste din Bucovat va fi pe data de 19 Ianuarie 2014 la ora 10.30. Rugati-va pentru lucrarile Adunarii Generale si pentru noul comitet al Bisericii!

Sărbători Fericite cu Domnul !

Cea mai bună veste îmbucurătoare din istoria civilizaţiei, este vorba de hotărârea Îndurării, despre Venirea în lume a lui Mesia, despre cel ce a fost şi este viu, despre Crăciunul care l-a adus pe lume pe Isus, despre Isus Hristos. Nu există o veste mai îmbucurătoare ca aceasta, pentru noi şi dvs., este semnul de graţiere supremă iar  idealul nostru este acest Iisus care s-a născut în seara de Crăciun.

 

 
Cum putem face ca seara de Crăciun sau cea de Anul Nou să devină  unică?

Primul răspuns este să facem ceea ce au făcut păstorii şi magii. Magii s-au uitat în sus şi nu împrejur, şi uitându-se în sus au văzut steaua şi au ajuns la ieslea cu pruncul şi i-au dat daruri. Dragi cititori dacă vă uitaţi în jur veţi vedea răutate, veţi vedea raţiuni, dar dacă vă veţi uita către cer, steaua de Crăciun vă va duce la iesle, ieslea de la Betleem unde trebuie să depuneţi daruri şi să vă închinaţi se află la orice spital oncologic cu oameni suferinzi.

Primul concert de colinde, cântat de orchestra simfonică cerească s-a dat pe câmpia Betleemului, unor păstori de oi, unor oameni simpli. Aceștia au dus mai departe mesajul la iesle, devenind primii oameni colindători, urmați de magi. De aceea ceea ce au făcut păstorii și magii trebuie să facem și noi în această săptămână, să mergem la acei oameni pentru care în societate nu mai este loc: un bătrân singur la pat, o familie în necaz, un bolnav grav, un om fără nădejde,  Ieslea cu pruncul Iisus se află la orice orfelinat nevizitat, ieslea cu pruncul se află şi la azile de bătrâni, sunt fel și fel de locuri în care se află ieslea, iar colindul nostru îl are ca sărbătorit pe Pruncul din Iesle.  Dumnezeu să vă dea fericire tuturor care citiți aceste rânduri !

Tuturor care vizitați site-ul Bisericii noastre vă dorim SĂRBĂTORI FERICITE !

 

Fiţi binecuvântaţi !

Despre Bucovat

Bucovăț este o localitate în județul Timiș, România. Este reședința comunei cu același nume.Bucovățul se situează în centrul județului Timiș, la circa 10 km est de municipiul Timișoara. Se învecinează la nord cu Remetea Mare (3 km), la est cu Bazoșu Nou (3 km), la sud cu Albina, la sud-vest cu Moșnița Veche (3 km).

Pe teritoriul localității au fost descoperite urme arheologice începând cu epoca fierului, dar mai ales din neolitic. sec. XVII-lea – există o primă atestare documentară a unei mici așezări, numită Beca („béka“- în maghiară înseamnă broască) formată de zece familii de români; desele inundații îi determină pe săteni să mute vatra satului pe actualul amplasament al Bucovățului; conform cercetătorului Remus Crețan, ultimul român care părăsește Beca inundabilă a fost Ștefan Hadeșan, în anul Bucovăţ în Harta Iosefină a Banatului, 1769-72

Pe teritoriul localității au fost descoperite urme arheologice începând cu epoca fierului, dar mai ales din neolitic. Prima atstare documentară este din 1492. Sursele documentare de după cucerirea Banatului de habsburgi, însemnează satul cu numele Bucova (la 1723). Prima școală a fost construită pe la 1774. În 1776, comuna avea 82 case.1745;

Cronologie 

  • 1723 – satul se numea Bucova, aici stabilindu-se și familii venite din Oltenia, numiți de băștinași „țărani“, adică veniți din Țara Românească, iar strada pe care s-au așezat oltenii s-a numit „Ulița Țăranilor“;
  • 1790 – Biserica Greco Catolică din Bucovăț cumpără cărți tipărite la Blaj (Ardeal): un „Penticostar“ și un „Triod“ (Trei cântări);
  • 1909 – se înființează corul mixt din Bucovăț;
  • 1924 – Bucovățul avea 878 de locuitori, primar fiind Ioan Vasiloni;
  • 1926 – se întemeiază localitatea Bazoșu Nou cu coloniști ardeleni (46 de familii) pe locul unde se aflase o mai veche așezare, înființată la anul 1854, pe domeniul contelui Ludovic Ambrozy (Ambrozie);
  • 1935 – Bucovățul avea 1.223 locuitori și 265 de case
  • 1965 – Bucovățul deținea o Biserică Ortodoxă, una Greco-Catolică, și o biserică Baptistă ;
  • 2007 – comuna Bucovăț a fost reînființată în baza Legii nr.374/2007, prin desprinderea de comuna Remetea Mare.

Instituțiia a făcut parte parte din comuna Remetea Mare. Prin Legea 374 din 28 decembrie 2007  a fost declarată comună, având în componența sa și satul Bazoșu Nou.

Instituții școlare
Școala cu clasele I-VIII Bucovăț;
Grădinița cu program normal Bucovăț.

Instituții sanitare
Cabinet medical: Bucovăț;
Cabinet sanitar-veterinar: Bucovăț;
Farmacie: Bucovăț.

Instituții culturale
Cămine culturale: Bucovăț și Bazoșu Nou; Cercul de pregătire limba engleză al Bisericii Baptiste
Baze sportive și turism : 3 Pensiuni, 3 restaurante
Terenuri de fotbal: Bucovăț și Bazoșu Nou.

 

 

Despre Biserica Creștină Baptista din Ianova

Nașterea bisericiidin  Ianova

„Ascultaţi-Mă, casa lui Iacov şi toată rămăşiţa casei lui Israel, voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră:  până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini.

 V-am purtat, şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. Isaia 46.3-4

-În anul  1923, localnicul Ieremia Vesa este ordinat ca pastor si il ajuta in lucrare pe Atanasie Pascu.

Boteaza si la Bucovat. (Istoria Baptistilor din Romania, vol. II). de Alexa Popovici

 

ianova1

(cladirea bisericii pana in anul 2000)

În anul 2000 la îndemnul fraților Surducan și a Bisericii Baptiste din Bucovăț s-a hotarat reconstruirea bisericii și reluarea serviciilor intrerupte in ultimii 20 ani.

ianova2005